Jön az élőszereplős Oroszlánkirály is

2016.09.29. 09:38

A Dzsungel könyve sikere után újabb nagy Disney-klasszikuson dolgozna együtt a Walt Disney Studios és Jon Favreau rendező: ezúttal az Oroszlánkirállyal térnének vissza. Az utóbbi évek élőfilmes Disney-klasszikusai igen jól hoztak a konyhára, jól termelt a Demóna, a Hamupipőke és a Dzsungel könyve is, amit mi is imádtunk egyébként, és világszerte 966 millió dollárt hozott össze.

A következő élőfilmes nagy dobás egyébként a Szépség és a Szörnyeteg lesz, amiben az eredeti rajfilmek dalbetétei hangzanak majd fel, - pontosan ugyanezt terveznék egyébként az Oroszlánkirály élőfilmes változatában is.

Az eredeti Oroszlánkirály 1994-ben jött, az egyik legnagyobb Disney-siker volt, 968,8 millió dollárt hozott össze, Elton John és Tim Rice Can You Feel the Love Tonight című betétdala pedig Oscar-díjat nyert. Azóta már lehúztak egy bőrt a 3D-s filmverzióról és az Broadway színpadi változatról is, ezek mind remekül termeltek, sőt a világszerte bemutatott színpadi változat, többen látták, mint a filmet, összesen 85 millió nézője volt.

Az élőfilmes Oroszlánkirályt 2018-ra tervezik.

Ne maradjon le semmiről!