Afganisztáni háborús drámáról tárgyal Angelina Jolie

2016.10.01. 11:21

válási hercehurca mellett szerepekről is tárgyal Angelina Jolie. A Variety úgy tudja,a TriStar filmesítené meg a Shoot Like a Girl című könyvet, ami az amerikai hadsereg egy katonanőjéről Mary Jennings Hegarról szól, aki pilótaként szolgált Afganisztánban. A pilóta többször is volt bevetésen az afganisztáni háborúban, egyik alkalommal lelőtték a gépét és megsebesítették a tálibok, ennek ellenére megmentette több amerikai katona életét. Később visszaemlékezésiből könyvet írt.

2016-09-20T152506Z 1 MTZGRQEC9KT6U1U7 RTRFIPP 0 USA-ENTERTAINMEN
Fotó: Mario Anzuoni / Reuters

Jolie egyébként imádja a háborús filmeket, 2011-ben jött ki első rendezése, a részben Magyarországon forgatott A vér és méz földje, ami a délszláv háborúról szól.  Következő rendezése az Unbroken volt, ami a hosszútávfutó Louis Zamperini életrajza, de Zamperini is harcolt az ázsiai fronton, gépével a tengerbe zuhant, majd japán fogolytáborba került. 

Színésznőként azonban rég ért el Jolie átütő sikert, bár a Disney-féle Demóna jól termelt, 600 millió dolláros bevételt hozott, a színésznő harmadik rendezése a Tengernél, amiben ő és férje, Brad Pitt játszotta a főszerepet, nem ért el átütő sikert, sőt hatalmasat bukott.