Mindenki Natalie Portmannel gyászol majd

2016.10.06. 09:40

Velencében remekül mutatkozott be Natalie Portman legújabb filmje, a Jackie, amiben az 1963-ban meggyilkolt amerikai elnök, John F. Kennedy feleségét alakítja. Most megérkezett hozzá az első előzetes, ami a történet bemutatása helyett inkább a várható hangulatot adja át. A két percben több különböző beállításban is látható, a megviselt és gyászoló First Lady, akit állandóan dohányzó férfiak vesznek körbe. Egy látványos, nagyívű drámára van kilátás.

A filmet Pablo Larraín chilei rendező készítette Noah Oppenheim (Az útvesztő, A beavatott-sorozat: A hűséges) forgatókönyvéből. További szerepekben Greta Gerwig, Peter Sarsgaard, Max Casella és John Carroll Lynch lesz még látható.

A velencei filmfesztiválon történt nagyon sikeres bemutató után a torontói filmfesztiválon is üdvrivalgással fogadták a filmet, és Natalie Portmant a következő díjszezon egyik favoritjaként tartják számon és az előzetes alapján a Jackie pont olyan látványos, hazafias dráma lehet, amit szeret díjazni az amerikai filmakadémia. Az amerikai bemutató decemberben lesz.

Ne maradjon le semmiről!