Egy ideig még várni kell új Penge-filmre

2016.10.12. 10:36

Kevesen tudják, de az 1998-as Penge volt az első igazán sikeres Marvel-film, aminek köszönhetően Wesley Snipes vámpírmészáros karaktere egészen szép kis kultuszt épített maga köré. Penge eredetileg Marvel-karakterk, és párszor felbukkant már ismertebb szuperhősök mellett is, így nem véletlenül bukkannak fel újra és újra olyan pletykák, hogy a karakter visszatér a Marvel tévés vagy filmes univerzumába. Hiába mondta korábban Snipes, hogy ezer örömmel lenne megint Penge, Kevin Feige, a Marvel atyaúristene most kicsit elkedvtelenítette a rajongókat.

Penge karakterének megfilmesítési jogai 2013-ban kerültek vissza a Marvelhez, amikor többek között a Szellemlovas és a Fenegyerek is. Utóbbi külön szólósorozatot kapott a Netflixen, előbbi pedig pont idén tűnt fel a szintén marveles Agents of Shield c. sorozatban, így nem véletlen, hogy a téma folyamatosan előkerül.

Most Kate Beckinsale hozta elő megint a kérdést, amikor egy rajongói beszélgetésen kérdezték arról, hogy elképzelhető-e Penge felbukkanása a szintén vámpíros világban játszódó, de nem a Marvelhez tartozó Underworld-filmekben. Erre válaszolta azt Beckinsale, hogy korábban valóban próbálkoztak azzal, hogy Penge is felbukkanjon a filmekben, de a Marvel elutasította a megkeresést arra hivatkozva, hogy épp dolgoznak valamin a karakterrel kapcsolatban. Feige ezzel kapcsolatban röviden összefoglalva annyit mondott, hogy hülyék lennének egy másik stúdióval dolgozni, amikor Penge bárhol felbukkanhat a filmektől a sorozatokig. A kedélyeket viszont lehűtötte annyival, hogy ez biztosan nem most fog megtörténni, hanem megvárják a megfelelő pillanatot.

Ne maradjon le semmiről!