A Bosszúállók rendezője bejelentkezett egy Star Wars-filmre

2016.10.21. 10:55

Joss Whedon a Bosszúállók: Ultron kora tavalyi sajtókörútján jelentette ki, hogy kiszáll a Marvel-franchise-ból, mert szellemileg és lelkileg is nagyon megviselte a két Bosszúállók-film rendezése, és inkább saját projektjeire, illetve a pihenésre koncentrál. Úgy látszik, eddig tartott a pihi, Whedon a Collidernek adott interjúban azt mondta, hogy szívesen beszállna egy nagy franchise-ba, mert van ötlete bőven.

Hogy rendeznék-e Star Wars-filmet? Hát persze! Tavaly még úgy voltam vele, hogy nincs az az isten, hogy beszálljak ebbe a franchise-ba, de amikor megláttam a Zsivány egyes előzetesét, kapásból arra gondoltam, hogy egy ilyet, egy antológiafilmet, nagyon szívesen rendeznék. De a nagy narratívába nem akarok beleszólni.

A Marvelnél azt élvezte, hogy szabadon alkothatott, és fogták a kezét folyamatosan. (Ez egyébként ellentmond pár, korábbi nyilatkozatának, de spongyát rá.) A Disney további két antológiafilmet már régen bejelentett, a Han Solo-eredettörténet rendezői is megvannak (Phil Lord és Chris Miller), de a 2020-ra tervezett, jelenleg csak Boba Fett-filmként emlegetett harmadiké még nincs, oda be lehet jelentkezni.

Ne maradjon le semmiről!