Leonardo DiCaprio feltalálja a rock and rollt

2016.10.22. 19:32

Film készül Sam Phillipsről, akinek a lemezkiadója adta ki Elvis Presley első felvételeit, és ő hozta össze a Millió Dolláros Kvartettet is.

Phillips az ötvenes években a memphisi Sun Records alapítójaként játszott folyton előbb a blues-, majd később a rock and roll-életben, és olyan előadók lemezeit adta ki, mint Johnny Cash, Carl Perkins és a már említett Elvis, ő maga a blueszenész Howlin' Wolfot tartotta a legnagyobb felfedezettjének.

Ugyancsak Phillips hozta tető alá a később Millió Dolláros Kvartett néven elhíresült jam sessiont, amikor 1956. december 4-én egy stúdióban gyűlt össze zenélni Elvis Presley, Carl Perkins, Johnny Cash és Jerry Lee Lewis is.

A Sam Phillips életéből készülő film Peter Guralnick: Sam Phillips: The Man Who Invented Rock'N'Roll című könyvén alapul majd, és Leonardo DiCaprio alakítja majd Phillipset, sőt, ő a film egyik producere is. Ugyancsak producerként vesz részt a filmben Mick Jagger is, aki legutóbb a Bakelit című, egy évad után elbukó HBO-sorozatban is hasonló szerepet töltött be - remélhetőleg ez nem lesz rossz ómen.