A Toy Story 4-re még várni kell, de A hihetetlen család 2 előbb jön

2016.10.27. 13:11

A Pixar felcserélte két következő filmjének bemutatódátumát: a Toy Story új része csak 2019-ben, de A hihetetlen család 2. már 2018 nyarán a mozikba kerül.

Bár a Pixar animációsfilm-stúdió eleinte a Hollywoodban megszokottnál jobban ellenállt a feltétlen sorozatkészítés kényszerének, mostanra ők is úgy döntöttek, inkább biztosra mennek, így elkészítették a Verdák, a Szörny Rt. és a Nemo nyomában folytatását is, de hamarosan nekilátnak a Verdák harmadik részének is.

De előbb még jönnek A hihetetlen család és a Toy Story új részei, ami nem túl meglepő döntés: a Toy Story 3 a stúdió valaha volt legjövedelmezőbb filmje volt, 1,1 milliárd dolláros bevétellel, de A hihetetlen család sem volt éppen bukás a maga 633 millió dollárjával. Viszont a tervezetthez képest a dátumok változnak, a két film helyet cserél: bár úgy volt, hogy az új Toy Story már 2018. június 15-én érkezik, ekkor végül A hihetetlen család 2. kerül mozikba, a Toy Storyra pedig 2019. június 21-ig kell várni - írja a Variety.

A hihetetlen család új részét megint a kétszeres Oscar-díjas Brad Bird rendezi, aki az első rész mellett a L'ecsó rendezéséért is szobrot kapott, de mindkét film forgatókönyvéért is jelölték a díjra.

A Pixar egyébként már a korábbi fő konkurens, a Disney tulajdona, sok más nagy filmes céggel, köztük a Lucasfilmmel együtt. A felvásárlás elég jól be is jött a Disney-nek: idén a stúdió a filmtörténet valaha volt legjobb első félévét produkálta, mivel rekordidő alatt, júliusban elérte az ötmilliárd dolláros (azaz csaknem másfélezer milliárd forintos) összbevételt, megdöntve a Jurassic Worlddel nagyot szakító Universal stúdió tavalyi rekordját.

Ne maradjon le semmiről!