Az űrben folytatódnak a Cloverfield-filmek

2016.10.28. 07:05

Az előző évtized egyik legnagyobb hatású filmjének idén a semmiből jött elő a folytatása. Most kiderült, hogy jövőre jön a harmadik rész.

„Lehet érvelni a 2008-as Cloverfield érdemei ellen, de van pár betonbiztos közötte: ez volt az a film, ami sikeresen összeházasította a found footage, azaz kézikamerás/házivideós filmeket egy nagyszabású sci-fi ambícióival, és ez volt a film, aminek az internet korában is olyan reklámkampánya volt, ami alapján szinte senki nem tudott semmit a kész termékről” –írtuk az év elején, amikor egyszer csak megjelent a Cloverfield Lane 10 előzetese annak ellenére, hogy senki nem tudta, egyáltalán dolgoznak az első rész folytatásán. És nem is szivárgott ki semmi fontos a premier előtt.

Aztán a második résztől (amit nem is igazán pontos második résznek nevezni, a Cloverfield-univerzum filmjei ennél trükkösebben kapcsolódnak egymáshoz, amiről szintén a fenti cikkben írtunk) kicsit alább hagyott a lelkesedésünk, kritikusunk azt írta róla: „A Cloverfield Lane 10 egy korrekt thriller, amiben annyi minden nincsen, hogy emlékezetes maradjon.”

Most pedig újra kiderült, hogy J. J. Abrams producer (Star Wars: Az ébredő erő) egy már régóta ismert projektje, a God Particle (Isteni részecske) valójában a Cloverfield-univerzum új filmje lesz. Sőt, a The Wrap úgy tudja, hogy a stúdió ezentúl szeretne minden évben egy-egy új filmet kihozni az univerzumból, bár ezt sem a Paramount nem erősítette meg, sem J. J. Abrams cége.

A sztoriról egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy „nagy felfedezést” tevő asztronauta-csapatról szól, akiknek a túlélésükért kell küzdeniük egy megváltozott valóságban. A filmet az itthon ismeretlen Julis Onah rendezi, és olyan színészek lesznek benne, mint David Oyelowo, Gugu Mbatha-Raw, Ziyi Zhang, Elizabeth Debicki, Daniel Brühl és Chris O’Dowd.

Ne maradjon le semmiről!