Magyar animáció került Európa legjobb filmjei közé

2016.10.30. 09:44

Bucsi Réka (Symphony no. 42) legújabb filmje, a Love a nemsokára megrendezett Európa Filmakadémia rövidfilmes kategóriájában versenyez. Tehát nem animációként, hanem abban a kategóriában, amiben jelölték már Till Attilát, illetve amit Kenyeres Bálint 2006-ban megnyert a Before Dawn című rövidfilmjével.

A ma már több mint 3000 szakmabelit tömörítő Filmakadémia évről-évre 22 kategóriában díjazza az európai filmgyártás legjobbjait.

A LOVE hamarosan a köztévé műsorán lesz, a mozikban pedig A vörös teknős című egészestés animáció kísérőfilmjeként lesz látható a Mozinet forgalmazásában januárban.

LOVE teaser from Reka Bucsi on Vimeo.

A LOVE világpremierjére februárban, a Berlinale Shorts versenyprogramjában került sor. Észak-amerikai debütálása a texasi South by Southwest (SXSW) fesztiválon, míg az ázsiai premier Hongkongban volt. A nemzetközi fesztiválmeghívások száma már 100 felé közelít, és a szombat estivel együtt immáron tíz díjnál tart a negyedórás magyar-francia animáció. Legutóbb a Primanimán nyerte el a legjobb elsőfilm díját valamint a közönségszavazatok alapján megítélt Macskássy Gyula- díjat is. Ugyancsak a közelmúlt fejleménye, hogy a spanyolországi Segovia fesztiválján az „animációs Oscarnak” tekintett Cartoon d’Or kvalifikációt is elnyerte október elején.

Ne maradjon le semmiről!