Életműdíjat kap Pierce Brosnan

2016.11.02. 13:13

Életműdíjjal tüntette ki Pierce Brosnant az Európai Filmakadémia (EFA). Az Európai hozzájárulás a világ filmművészetéhez nevű díjat december 10-én, az Európai Filmdíjak átadóján veszi majd át. Ennek helyszíne idén a lengyelországi Wrocław lesz. 

Pierce Brosnan igazán híres akkor lett, mikor 1995-ben megkapta James Bond szerepét. Ezt követően még háromszor bújt a 007-es ügynök bőrébe. A 63 éves színészt 2006-ban Golden Globe-ra is jelölték a Matador című filmben nyújtott alakításáért, nagy sikerű filmje még az 1999-es Thomas Crown-ügy remake-je, illetve az 1997-ben bemutatott Dante Pokla. Legközelebb az 500 nap nyár és A csodálatos Pókember rendezőjének, Marc Webbnek az új filmjében, a The Only Living Boy in New Yorkban lesz látható, Kate Beckinsale mellett.

Brosnan nemcsak színészként, de producerként is aktív, cége legutóbbi produkciójának a főszereplője Jackie Chan, akivel a The Foreigner című filmet készítették el.

Pierce Brosnan előtt olyan színészek részesültek az EFA életműdíjában, mint Helen Mirren vagy Michael Caine. Utóbbi tavaly Berlinben vehette át az elismerést, ezen a gálán pedig az Index is ott volt.

Ne maradjon le semmiről!