Hófehérkéből is élőszereplős film lesz

2016.11.03. 07:12

A Hófehérke és a hét törpéből is előszereplős filmet készít a Disney stúdió. A tervek szerint a forgatókönyvet Erin Cressida Wilson írja, aki legutóbb A lány a vonaton című regényből készítette a filmes adaptációt, írja a Hollywood Reporter.

A filmhez a tervek szerint új dalok is születnek majd, ezeket pedig egy most elég jólmenő páros írja majd, Benj Pasek és Justin Paul. Névről talán nem annyira ismerősek, de ők azok akik a Kaliforniai álom (La La Land) című musicalhez is írtak dalokat, ez utóbbi film, részben az ő munkájuknak is köszönhetően, az év egyik legjobb filmjének ígérkezik. (A Torontói Filmfesztivált ez a film nyerte.)

Az eredeti Hófehérkét 1937-ben mutatták be és ez volt a Disney első, egész estés rajzfilmje, illetve mai napig a stúdió egyik legnagyobb sikereként tartanak számon, ami még Oscar-díjat is kapott. A történet egy klasszikus Grimm mese átdolgozása.

Ha úgy érzi, hogy mostanában mindent elárasztanak az előszereplős Disney mesék hírei, akkor az nem véletlen, tényleg ez a helyzet. Tavasszal érkezik Emma Watsonnal a főszerepben a Szépség és a szörnyeteg, a Mulan című meséből egyszerre két különböző változat is készül, Mary Poppins is saját filmet kap Emily Blunttal és Colin Firth-szel, a Dzsungel könyvét összehozó  Jon Favreau az Oroszlánykirályból is élőszereplős filmet tervez készíteni, Guy Ritchie pedig Aladdin történetét kívánja megfilmesíteni.

Ne maradjon le semmiről!