Mel Gibson kifakadt a következmények nélküli erőszakra a filmekben

2016.11.07. 10:13

Mel Gibson új filmmel tér vissza rendezőként, ráadásul a Hacksaw Ridge (magyarul A fegyvertelen katona) olyan jó reakciókat kapott eddig, hogy már az Oscar-gyanús filmek között emlegetik. A Hollywoodból kiátkozott Gibson most a Washington Postnak adott interjút, ahol keményen elmondta a véleményét az erőszak ábrázolásáról napjaink népszerű filmjeiben.

Gibson szinte a teljes filmes karrierjét vérgőzben töltötte. Színészként ott voltak a Mad Max- vagy a Halálos fegyver-filmek, rendezőként pedig olyan kifejezetten erőszakos filmeket készített, mint a Passió vagy az Apocalypto, és ezt a vonalat követi A fegyvertelen katona is, ami egy olyan háborús orvos igaz történetéről szól, aki a vallása miatt fegyvertelenül kockáztatta életét társaiért.

A rendező a Washington Postnak mesélt arról, hogy mi a különbség a saját filmjeiben, és a hollywoodi szuperprodukciókban látható erőszak között. Szerinte a mai filmek - például a Marvel-mozik - következmények nélkül mutatják be az erőszakot úgy, hogy közben sokkal durvábbak, erőszakosabbak, mint bármi, amit a saját filmjeiben látni lehet. Ráadásul a nézőt egy Gibson-filmben tényleg megrázza, ha egy karakterrel történik valami borzalmas, ami nem mondható el az átlagos szuperhősfilmekről.

Ne maradjon le semmiről!