Meghalt az utolsó mesterlövész

2016.11.11. 20:56

83 éves korában meghalt Robert Vaughn, amerikai színész. A Variety szerint halálát leukémia okozta.

Ő volt az 1960-ban bemutatott A hét mesterlövész című film főszereplői közül az utolsó, aki élt. Vaughn emellett olyan filmekben szerepelt, mint a Bulitt vagy az 1983-as Superman III. A fiatal philadelphiai című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték, a Golden Globe-ot pedig meg is kapta legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. 

Híresebb szerepei a televízióhoz kötik, ő volt a The Man From U.N.C.L.E című tévésorozat főszereplője. Ez 1964-68 között futott, és egy amerikai és egy orosz kém közös kalandjait mutatta be a hidegháború legzordabb időszakában. Nézettségileg soha nem volt átütő siker, ám így is kivívott magának egy kult státuszt, tavaly Guy Ricthie remake-et is készített belőle.

2009-ben kiadta A Fortunate Life (Egy szerencsés élet) című memoárját, amiben összefoglalta igen hosszú karrierjét. Élete utolsó éveiben is dolgozott, elsősorban színházban, tévéképernyőn utoljára a Coronation Street című angol szappanoperában, illetve a Vagányok - Öt sikkes sittes című sorozatban lehetett látni.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport