Robert Redford abbahagyná a színészkedést

2016.11.11. 16:40
Inkább a festészetre koncentrálna, mert ott nem függ senkitől.

A nyolcvanéves, Oscar-díjas Robert Redford a saját unokájának adott interjút, amely a Walker Art Center honlapján jelent meg. Az interjúban jelentette be a Sundance filmfesztivál alapítója, a Sundance Kölyök alakítója, hogy hamarosan abbahagyná a színészkedést, és már csak a rendezésre, meg a filmezés előtti hobbijára, a festészetre koncentrálna.

„Nyolcvanéves vagyok, az életemnek ezen a pontján már több elégedettséget ad a festészet, mert aközben nem függök senkitől. Csak én vagyok magamban, ahogyan régen is volt, és vázlatokat rajzolok – ezen jár most a fejem. Úgyhogy úgy érzem, errefelé mennék el, és nem színészkednék már annyit. Még két projektben játszom, az Our Souls at Night-ban Jane Fondával, ami egy idős emberekről szóló szerelmi történet, meg az Old Man with a Gunban, egy könnyedebb darabban Casey Affleckkel és Sissy Spacekkel.

Ha ezekkel megvagyok, azt mondom: oké, akkor ennyit erről, és onnantól csak a rendezésre fókuszálok majd”

– mondta Redford.

Az unoka, Dylan egyébként elég furcsán reagál a bejelentésre: „Ez aztán a hír! Eszembe jut róla egy történet, amit egyszer már elmeséltél, de szeretném, ha újra elmondanád. A történet arról, ahogy a tengerparton aludtál a Cannes-i Filmfesztiválon.”

A történet egyébként arról szól, hogy Redford egyszer frakkot viselő, nagy színészként lenézett a Cannes-i nagyszállóból a partra, ahol kamaszként hátizsákos turistaként, pénztelenül aludt, és arról ábrándozott, milyen lehet a hotelben lenni. „Hát, nem is olyan jó. Egyáltalán nem olyan, mint amilyennek gondoltam. Púp az ember hátán. Persze, vannak nagyon vonzó részei is, de azért egészében ez mégis egy kemény meló.”

Ne maradjon le semmiről!