Valami fontos is kiderül a Star Wars legújabb előzeteséből

2016.11.11. 12:59

Nemcsak Darth Vader látszik többet a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet legújabb, nemzetközi előzetesében, de egy kristály is sokat elárulhat, és a fura címre is jön egy magyarázat.

A sorozat nyolcadik része, a Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet december 15-én kerül a magyar mozikba, nem a szó szoros értelemben vett folytatásként: a sztori az először bemutatott, azaz negyedik epizód előtti időben játszódik, és a Halálcsillag terveinek megszerzéséről szól. Az új, nemzetközi előzetes talán már a legutolsó, és még mindig tartalmaz új részeket.

Rogue One: A Star Wars Story | official international trailer #2 (2016)

Felbukkan a főhős Jyn nyakában egy kristály, amelyet az anyjától kap a "Bízz az Erőben!" felkiáltással. A kristály megjelenése csak megerősíti azt a feltételezést, amire már korábban is történtek utalások: már korábban is pletykálták, hogy a filmben megjelenik egy hely, ahol a fénykardokat is működtető Kyber kristályokat termelik ki vagy bányásszák elő - alighanem ez lesz a Jedha bolygó, egy hely, ahová az Erőben hívők gyakorlatilag zarándokokként járnak. A fontos nyersanyag pedig alighanem a Kyber lesz, amely valóban nemcsak a Jedik fegyverét, de a Halálcsillagot is működteti.

A Gizmodo spekulációi szerint is összeáll a kép: lehet, hogy Jyn azért kapott már gyerekkorában egy Kyber kristályt, mert az apja - akit Mads Mikkelsen játszik, és aki a Halálcsillag tervezői közül átáll a lázadók oldalára - esetleg már korábban is kísérletezett az anyaggal, ezért volt hozzáférése. Összefügg mindezzel a trailerben látható fegyverpróba is, amikor először használják a Halálcsillag különleges erejét.

Az előzetesben elhangzik, hogy a lázadó csoport a Zsivány Egyest használja jelszóként, amiből a Gizmodo arra következtethet, hogy talán ők lesznek, akik megszerzik a tervrajzokat, vagy legalábbis más olyan hőstettet visznek véghez, ami miatt a nevük elhangzik a később játszódó negyedik részben is.

Ne maradjon le semmiről!