Egy utolsó filmre visszatér Mijazaki Hajao

2016.11.14. 10:34

Visszatér a filmezéshez a Chihiro legendás rendezője, a japán Mijazaki Hajao. Egy japán tévéműsorban jelentette be, hogy a Boro a hernyó című rövidfilmjéből egy egész estés animációs filmet rendez majd. 

A 75 éves Mijazaki a tervét azzal a Suzuki Tosióval is egyeztette, aki a Ghibli stúdió főnöke, és akinél az elmúlt 30 évben dolgozott.

A feleségem viszont még nem tudja. Amikor majd készen állok, szólok neki. És készen állok arra, hogy bele is halhatok a munkába.

Mijazaki 2013 szeptemberében vonult vissza a filmezéstől, a 2. világháborús tematikájú Szál támad című mozifilmje bemutatóját követően. A tévés bejelentésnél Suzuki is ott volt, és megemlítette, hogy a tradicionális, kézzel rajzolt animáción felnövő és abban alkotó Mijazaki nagyon megküzd a mai, számítógépes módszerekkel. "Ott fog meghalni a rajzasztal mellett." 

A rendező korábban sem siette el a munkát, 2013-as filmje előtt 2009-ben forgatott utoljára, a Ponyo című fimjét. Ha ilyen alkot továbbra is, új filmje 2021-ben kerül majd mozikba.