Közel 20 évet ölelnek fel az új Harry Potter-filmek

2016.11.16. 10:24

Csütörtökön mutatják be a mozikban a Legendás állatok és megfigyelésük című filmet, ami ugyebár a Harry Potter-filmek spinoffja. A tervek szerint öt film készül majd, és a londoni díszbemutatón J.K. Rowling író arról beszélt, hogy Harry Potterrel ellentétben az új produkció sokkal nagyobb időt, összesen 19 évet ölel majd fel.

Eredetileg trilógiát akartak, de Rowling a Varietynek adott rövid interjújában arról beszélt, hogy személy szerint többet, legalább öt filmet lát a koncepcióban. Az első film 1926-ban játszódik, vagyis 1945-ben lesz vége a történetnek, ami pont véletlenül egybeesik a második világháború végével. De ami ennél is fontosabb, hogy ebben az évben volt a legendás párbaj Albus Dumbledore és Gellert Grindelwald között.

Utóbbi karakter nem csak azért érdekes, mert valószínűleg magyar származású, hanem azért is, mert Dumbledore és Grindelwald sokáig barátok voltak, együtt tervezték megtalálni a Halál erekléyit, illetve felkelést indítani a varázsvilág akkori berendezkedése ellen. Grindelwald azonban egyre közelebb került a fekete mágiához, viszonyuk megromlott Dumbledore-ral, aminek 1945-ben egy hatalmas párbaj lett a vége. Grindelwaldot le is csukták, később Voldemort végzett Grindelwalddal, amiért nem volt hajlandó elárulni a A Pálcák Urának hollétét.

Johnny Depp már alá is írt Grindelwald szerepére, az ifjú Dumbledore-t alakító színészt pedig még keresik.