Luc Besson új sci-fije mindenkit elkápráztat

2016.11.17. 16:50

Luc Besson legújabb, horribilis összegből és egy képregénysorozatból készült sci-fijének az előzetese hihetetlenül ígéretes - írtuk korábban a Valerian és az ezer bolygó városáról. Most aztán itt a magyar, továbbra is a Beatles zenéjére hangolt előzetes is.

Az ötödik elemet és a Lucy-t is jegyző Luc Besson legújabb filmjének alapja a francia Valerian és Laureline című képregény, amely két különleges ügynök kalandjait követi nyomon. A francia rendező látványos sci-fijében Valerian-t és Laureline-t az Alphára küldik el, hogy megmentsék az emberiséget.

Valerian és az ezer bolygó városa (12E)

A Valerian és az ezer bolygó városa 2017 nyarán érkezik a magyar mozikba.

A képregényről korábban így írt Sajó Dávid kollégánk:

Az eredeti képregény egy hős és segédje kalandjait követi végig a galaxison keresztül, és az egyik legfontosabb európai képregények között tartják számon, ahonnan ihletett merítettek olyan filmek, mint az Ötödik elem, a Csillagok háborúja vagy az Avatar. Valerian és Laureline kalandjai ráadásul nem szimpla űrutazások, mivel mindketten afféle űrkopók, akik nem csak térbeli, hanem időbeli ugrásokkal védik az űrigazságot. A film a két hős utazását dolgozza fel Alpha városába, ahol ismeretlen erők meg akarják bomlasztani a metropolisz sokszínűségét. A filmben egyébként feltűnik még Clive Owen, Ethan Hawke, John Goodman, sőt, Herbie Hancock, a legendás dzsesszzenész is.