Rajzfilmben változott a nyolcker virágzó olajmezővé

Nézze meg az Indexen a Nyóckert, 2005 legjobb európai animációs filmjét

2016.11.19. 07:34

Az Indexen keres szereplőket a Nyócker társalkotója új websorozatához. Amíg gyűlnek a jelentkezők, az Index az Indafilmen bemutatja a 2005-ös év legjobb animációs filmjét, egyenesen a poéngyárrá rajzolt nyolcból.

Ahogy azt már megírtuk, Novák Erik, a Fekete leves és a Zuhanórepülés rendezője, a Nyócker egyik alkotója az Index olvasói között keresi új, a budapesti alvilág minden titkát nyíltan és szókimondóan bemutató websorozatához, a Ragadozókhoz a szereplőket és támogatókat. 

Ragadozók sorozat - teaser

„A bűn világának is megvannak a belső törvényei, sokkal élesebb minden. A hibát gyors és kemény megtorlás követi, ezért a kimondott szónak súlya van, az ígéret betartása kötelező. A hazugság árulás, az árulás halál. A ragadozók dzsungele: vagy eszel, vagy téged esznek. Tiszta, egyszerű törvények. A sorozatban ezt a világot mutatom meg, a lehető leghitelesebben, belülről. A szereplőimet javarészt ebből a közegből válogatom, olyanok közül, akik valóban belülről ismerik az éjszakát, a bűnt és az erőszakot” – mondta akkor Novák Erik rendező.

A sorozatba bárki jelentkezhet színésznek a ragadozok.com-on való regisztrációval és egy maximum egy perces videó feltöltésével, de Novákék mindenféle segítségre a közösségtől számítanak: aki szeretné, producerként pénzzel is támogathatja egy ragadozok.com-os regisztráció után a projektet, de szükség van technikai segítőktől és pakolóktól kezdve helyszíneket biztosítani tudó jelentkezőkön át fotósokra vagy írókra is.

Az eddigi castingvideókat itt lehet megnézni; mások mellett töltött már fel kisfilmet Szabó Simon és Farkas Franciska, az Aranyélet szereplője is.

Amíg gyűlnek a jelentkezések a színész- és producercsapatba, az Index bemutatja Novákék egy korábbi filmjét, a Nyócker! 8D című animációs gengsztermozit, Gauder Áron és Novák Erik talán leghíresebb munkáját. A Nyócker 2005-ben Európa legjobb animációs filmje lett az Annecy Animációs Filmfesztiválon, 2012-ben pedig elkészült a 3D-s változat. A film szereplői, a budapesti nyolcadik kerület suhancai egy időgép segítségével virágzó olajmezővé teszi a nyolckert, amiből jól meg is szedik magukat. De a költekező kölyköket kiszúrják a szülők, és jön a felelősségre vonás. A bajt csak tetézi Ricsi és Julika bimbózó szerelme, amit az örök rivális apák nem néznek jó szemmel. Ráadásul kiderül, hogy Bin Laden a sarki gyrososnál húzta meg magát. De még ennél is van rosszabb, a kerület nagyhatalmi konspiráció középpontjába kerül. A szülőföld megmentésére azonban összefognak a helyiek.

Nyócker 8D

A Ragadozók Facebook-oldalát itt lehet követni.

Ne maradjon le semmiről!