Kőkemény lesz Scorsese keresztényfilmje

2016.11.23. 10:52

A Taxisofőr Oscar-díjas rendezője 24 éve szerette volna leforgatni a Japánba utazó keresztény hittérítőkről szóló Némaságot. A film elkészült, és már az előzetese is megérkezett. 

Liam Neeson a Némaság című filmben
Liam Neeson a Némaság című filmben
Fotó: Paramount Pictures

A Krisztus utolsó megkísértése után Martin Scorsese visszatér a kereszténységhez, a Kundun után pedig a Távol-Kelethez. A Dühöngő bika, az Aljas utcák vagy A Wall Street farkasa Oscar-díjas rendezője majdnem két és fél évtizede dédelgette a Némaság című film tervét, amelyet végül 51 millió dollárból forgatott le, ami szinte aprópénz ahhoz képest, hogy a három főszereplője Andrew Garfield (A csodálatos Pókember), Adam Driver (Star Wars - Az ébredő erő) és Liam Neeson (Elrabolva, Star Wars - Baljós árnyak).

Ahogy már megírtuk, a Tajpejben forgatott film egy jezsuita hittérítőről fog szólni, aki Japánba utazik a XVII. században, hogy felkeresse mesterét, miközben az országban üldözik a keresztényeket. A hittérőt fogja Andrew Garfield játszani, a mesterét pedig Liam Neeson. A forgatókönyv Endó Súszaku azonos című regénye alapján készült, és az előzetes alapján a Némaság hangvételének nem sok köze lesz Scorsese leghíresebb, fehéren csíkozott alvilágról szóló filmjeiéhez.

Silence (2016) előzetes

Liam Neeson egy éve azt mesélte a Los Cabos-i filmfesztivál közönségének, hogy a szerep kedvéért 10 kilót le kellett dobnia, és hasonlóan járt Adam Driver és Garfield is.

A Némaságot várhatóan 2017 januárjában mutatják be Amerikában, de előtte, november végén még levetítik 400 jezsuita papnak Rómában.

Ne maradjon le semmiről!