Ewan McGregor a világ egyik legjobb regényéből rendezett filmet

002
2016.11.24. 07:25

Az Indexen látható először a kétszeres Golden Globe-jelölt színész első rendezése, az Amerikai pasztorál magyar előzetese.

Philip Roth, a Nobel-díj állandó nagy esélyesének Amerikai pasztorál című regénye 1997-ben jelent meg; a regényt magyarul is kiadták. A mű Pulitzer-díjat nyert, a Time minden idők 100 legjobb könyve választotta, és szerepelt a New York Times Book Review legjobb amerikai műveit felsoroló listáján is. Nem csoda, hogy a filmjogokat is hamar eladták, aztán kisebb meglepetésre az eddig - egy rövidfilm kivételével - csak színészként ismert Ewan McGregor forgatott belőle filmet.

A regény (és persze a film) a hatvanas évek Amerikájában játszódik, és központi szerepe van benne egy posta felrobbantásának, amivel valaki a vietnami háborúban való amerikai részvétel ellen akart tiltakozni, de véletlenül megölt vele egy ártatlan embert is. A történet egy  Seymour "Swede" Levov nevű üzletember életét meséli el, akinek a lánya is érintett a robbantásban, amely felforgatja az egyébként békés és boldog életet élő család mindennapjait.

A főszerepet a rendező nem túl meglepő módon saját magára osztotta. A feleségét Jennifer Connelly, a lányát pedig Dakota Fanning játssza. A filmet Magyarországon a Mozinet mutatja be, és március 16-tól lesz látható a hazai mozikban.

Ne maradjon le semmiről!