Denzel Washington az Oscarra hajt

2016.11.28. 15:19

Denzel Washington harmadszor rendez filmet, a 2002-es Antwone Fisher története és a 2007-es Érvek és életek után; a főszerepet persze saját magára osztotta. Washington August Wilson Fences című színdarabját viszi filmre; a művet már jól ismeri, mivel 2010-ben játszotta már ezt a szerepet színházban, sőt meg is kapta érte az amerikai színházi szakma legrangosabb díját, a Tonyt.

MV5BN2Y4YjM0ZGEtNmJiYi00MzUwLWIyZjAtM2RlYTY4ZjM5MDY1XkEyXkFqcGde

A Fences az ötvenes évek Amerikájában játszódik. Washington egy egykori baseballjátékost alakít, aki szemetesként dolgozik, a történet pedig a családi kapcsolataira koncentrál a feleségével, fiával és barátaikkal. A film új előzeteséből kiderül, hogy Washington karaktere nem is érti, túl azon, hogy életet adott neki, miért kéne szeretnie is a fiát, a feleségének pedig valami olyan titkot árul el, amit az egyáltalán nem akart tudni, viszont fenekestül felforgatja az életét.

Washington feleségét a Kételyért és A segítségért Oscarra jelölt Viola Davis játssza, rajtuk kívül pedig Stephen Henderson, Russell Hornsby, Mykelti Williamson, Jovan Adepo és Saniyya Sydney is játszanak a filmben. A Fencest Amerikában december 25-én mutatják be, még épp időben ahhoz, hogy az Oscar-díjért is versenybe szálljon: az már az előzetesből is jól látszik, hogy Washington és Davis erre hajtanak az erőltetetten túltolt proli-tájszólással és a naturalistán önérzetes, de elég modoros szegénységábrázolással.

Ne maradjon le semmiről!