Érkezik egy új Alien, egy új Kingsman és két új Deadpool-film

2016.11.29. 07:13

Ridley Scott Prometheusának folytatása már jobban fog kapcsolódni az Alien-filmekhez, a Marvelről pedig már azt beszélik, meg sem áll három Deadpool-film előtt.

A Fox filmstúdió nemrég jelentette be, hogy a vártnál előbb, már 2017 májusában bemutatják Ridley Scott Alien: Covenant című filmjét, amely a Prometheus folytatása lesz. A 2012-es film első ránézésre még nem sok módon kapcsolódott az Alien-filmekhez, de a Covenantnak nemcsak a címe, a H. R. Giger ikonikus idegenjét ábrázoló plakátja is azt ígéri, ezúttal már sokkal egyértelműbb lesz a kapcsolat az 1979-ben indult filmsorozathoz. A plakáton ráadásul az eredeti, 2017. augusztusi dátum helyett már egy korábbi, május 19-i dátum szerepel.

De nem ez volt a Fox egyetlen bejelentése, bár volt, aminek nem örültek ennyire a rajongók. A Kingsman: A titkos szolgálat című Colin Firth-film folytatásának bemutatója például későbbre csúszik: a 2017-es kora nyári bemutató helyett, úgy tűnik, csak október 6-tól láthatja a közönség a meglehetősen nagyszabású folytatást, amelyben az eredeti főszereplőkön, Firth-ön és Taron Egertonon kívül játszani fog Julianne Moore, Channing Tatum és Elton John is. (De sajnos Samuel L. Jackson nem tér vissza, mivel az első rész végén felrobbant a feje.)

Ez persze nem is csoda, hiszen az első rész több mint 400 millió dolláros bevételt hozott annak ellenére, hogy csak 17 éven felülieknek ajánlották. A folytatás, a Kingsman: The Golden Circle így a Budapesten forgatott Blade Runner 2049 című Szárnyas fejvadász-folytatással kerül egy napon moziba, ami elég bátor vállalás a stúdiótól, bár a Kingsman alighanem inkább a poénokra épül majd, a Blade Runner pedig várhatóan elég komor hangulatú lesz.

A Marvel-képregények rajongóinak is rossz hír a Kingsman csúszása, ugyanis a stúdió az október 6-i dátumot eddig egy Marvel-filmnek tartotta fent: alighanem a Gambit című X-Men spinoffnak. A Channing Tatum főszereplésével készülő filmmel viszont egy csomó gond van, már két rendező is kiszállt a projektből, a forgatókönyvet is át kell írni, úgyhogy mostanra elég nyilvánvaló, hogy ha még a forgatást sem tudták elkezdeni, aligha lesz ebből kevesebb mint egy év múlva filmbemutató.

Viszont azért a képregényfilmek híveinek sem kell annyira összetörnie, mivel a Fox egyúttal bejelentette két, egyelőre meg nem nevezett Marvel-bemutató dátumát is, 2018. november 2-át és 2019. február 14-ét. Bár ezt hivatalosan még nem erősítette meg senki, a Collider arra gyanakszik, hogy az egyik dátumon egy új Deadpool-filmet mutatnának be, de az is lehet, hogy a Deadpool második része már 2018 márciusában érkezne - akkor is van egy névtelen film a stúdió bemutatói között -, 2019-ben pedig már jönne is a harmadik rész, a Deadpool 3 / X-Force, amelyben az X-Force csapatában látnánk viszont a legbunkóbb szuperhőst. Hogy a stúdió annyi folytatást készít majd, amennyi csak a csövön kifér, az egészen biztos, mivel annak ellenére, hogy a Deadpool a stúdió szerényebb projektje volt, kis költségvetéssel és szigorú korhatár-besorolással, hihetetlen, majdnem 800 millió dolláros bevételt hozott.

A többi üres dátumra esélyes még a Disney élőszereplős Mulan-verziója, a New Mutants, ami az X-Men fiatal célközönséget megcélzó spinoffja, és persze a Gambit, ha egyszer tényleg elkészül.

Ne maradjon le semmiről!