Félünk-e annyira a haláltól, hogy inkább gyilkolunk?

2016.12.02. 07:04

Egy társadalmi kísérletről szól a The Belko Experiment című film, ami témája miatt is érdekesnek tűnik, meg azért is, mert írója James Gunn, aki többek között a Galaxis őrzőit is írta és rendezte.

A történet szerint 80 amerikait zárnak be Kolumbiában, egy bogotai toronyházba, és a hangszórón keresztül játszik velük véres játékot a cégvezetés. A játék lényege, hogy vagy ők ölnek meg valakit, vagy őket ölik meg. A film arra a pszichológiai kísérletre épül, amikor az embernek választania kell két gomb megnyomása között: ha az egyik gombot nyomja, meghal valaki a szerettei közül, ha a másikat, ő hal meg, de ha nem nyom egyetlen gombot sem, mindketten meghalnak. 

Az   utasítás szerint a fogságba ejtett dolgozóknak meg kel ölniük három munkatársukat, mert ha nem, akkor a vezetőség öl meg hat, általa kiválasztott embert. A szám persze egyre nő és beindul a véres öldöklés.

A film nem csak az írója révén kötődik a Galaxis őrzőihez, de két színész révén is, játszik ugyanis benne Sean Gunn (aki az író testvére) és Michael Rooker is. Ez a negyedik film, amiben Rooker és James Gunn együtt dolgoznak. A filmet tényleg Bogotában forgatták, júniusban és júliusban és most itt van az első előzetes is, ami elég jól néz ki. 

THE BELKO EXPERIMENT Trailer (2017) Horror Movie

Ne maradjon le semmiről!