Rá se lehet ismerni a Menekülés New Yorkból remake-jére

2016.12.02. 10:18

Lassan két éve tudni már, hogy a Fox újraforgatja John Carpenter legendás disztópikus akciófilmjét, most kiszivárgott néhány részlet arról, hogy miben tér majd el az eredetitől. Egyesek szerint ez inkább egy elősztori lesz az eredeti filmhez.

escapefromnewyork dvdreview splash650

Az 1981-es eredetiben ugyebár szigorított fegyházat csináltak egész Manhattanből, és az amerikai elnök gépe pont erre a területre zuhant le. Az ország első emberét pedig a félszemű Snake Plisskennek, vagyis Kurt Russellnek kellene megmentenie a börtönkomplexumból. 

Az új filmben - melyben Carpenter is részt vesz producerként - a főhőst Robert Snake Plissken ezredesnek hívják majd, a főgonosz pedig egy Thomas Newton nevű gazdag playboy, aki egy biotech cég örököse, és lesz benne egy női karakter is, a CIA egyik vezetője, Roberta Hauk személyében - ez lesz Lee Van Cleef egykori szerepének új megfelelője.

Fontos eltérés, hogy a filmben New York nem egy szuperbörtön lesz, hanem egy mesterséges intelligencia irányította, virágzó, ám száz százalékig ellenőrzött város, melyet egy üvegfal választ el a világtól, mely gigantikus krízisben van. Egy hatalmas hurrikán is közeleg, és Snake ezredesnek 11 órája lesz végrehajtani a küldetését: élve elfogni Newtont.

A film forgatókönyvét a Luther című sorozat alkotója, Neil Cross írja, 

Ne maradjon le semmiről!