Néhány újságíró már látott fél órát a Zsivány egyesből

2016.12.03. 10:21

Egyre közelebb a Zsivány egyes – Egy Star Wars történet bemutatója, a Disney pedig néhány szerencsés újságírónak már közel fél órányi részletet meg is mutatott a filmből. A stáb tagjai már az elkészült filmet is látták, ahogy arról lelkesen be is számoltak közösségi média oldalaikon.

Értelem szerűen, aki fél a spoilerektől az ne kattintson tovább, ahol néhány konkrétumot leírunk azzal kapcsolatban, hogy mi történik a film első felében.

Rogue One: A Star Wars Story | official international trailer #2 (2016)

A 28 perces részlet alapján úgy tűnik, igazak az előzetes hírek és tényleg sikerült egy olyan Star Wars világban játszódó filmet készíteni, ami eltér az eddig megszokott formulától. Gareth Edwards filmje tényleg a háború lövészárkaiba viszi a nézőt és sok kémfilmes elemről is beszámoltak az újságírók.

Rögtön az elején megismerjük Felicity Jones karakterét, Jyn Erso-t, és édesapját  Galen Ersót (Mads Mikkelsen), illetve édesanyját  Lyrát (Valene Kane). A családi idill nem tarthat túl sokáig, mert megérkezik  Orson Krennic igazgató  (Ben Mendelsohn), akinek szüksége van Galenre ahhoz, hogy elkészülhessen a Birodalom új csodafegyvere a Halálcsillag. A férfi egykori tudós, aki mára már visszavonult és semmi kedve részt venni egy tömegpusztító fegyver elkészítésében, de a birodalmiak így is magukkal viszik. Jynnek menekülnie kell, egy barlangban talál menedéket, ahonnan majd a lázadók csoportjának egy tagja,  Saw Gerrera (Forest Whitaker ), menti majd meg. Később azt is láthatjuk, hogy hogyan áll össze a csapat, amelyik majd megszerzi a Halálcsillag terveit és Leia hercegnőnek eljuttatja őket. 

Akik látták a részletet még arról számoltak be, hogy feltűnik a filmben egy új robot is. Azok után, hogy BB-8 milyen nagy sikert aratott és a képével mennyi különböző ajándékot adtak el az ágyneműhuzattól kezdve a bögréken át az esernyőig, lehetett rá számítani, hogy a Disney nem hagyja ki a ziccert és újabb közönség kedvenc karakterrel bővíti az univerzumát. A Zsivány Egyesben bemutatkozó droid neve K2-SO, aki egy átprogramozott birodalmi robot.

Arról is beszámoltak, hogy bármennyire is ez ígérkezik az eddigi legsötétebb Star Wars filmnek, a készítők igyekeznek tenni róla, hogy a humor ne maradjon ki a filmből, ezért az új droidtól is lehet számítani néhány vicces beszólásra.

A film világpremierje december 10-én lesz, az első idegen nyelvű kritikákat pedig december 13-tól lehet majd olvasni. A Zsivány Egyest itthon december 15-én mutatják be, a jegyelővétel pedig már tart.

Ne maradjon le semmiről!