Élőszereplős Barbie-film készül

2016.12.05. 12:02

Amy Schumer, a Kész katasztrófa főszereplőjével készül a film a játékbabáról, a feminizmusról és a kortárs szépségideálokról.

Egyelőre még keveset lehet tudni az élőszereplős Barbie-filmről, de az már biztos, hogy a szőke, de a mai hollywoodi szépségideálnak nem teljesen megfelelő Amy Schumer lesz a főszereplője. Várhatóan a forgatókönyvet is ő fogja írni a Sony megrendelésére annak a három írásnak az alapján, amelyeket a stúdió korábban rendelt meg három, egymástól független forgatókönyvírótól.

Amy Schumer íróként, producerként, színészként és stand up-komikusként eddig is többször foglalkozott feminizmussal és gendertémákkal, úgyhogy már az ő neve is garancia arra, amit a Yahoo híre is megerősít: a Barbie-film elvileg nem valamilyen bugyuta hercegnős, szőke herceges és fehér lovas tündérmese lesz, hanem feminista lesz a hangvétele, és az identitáskeresésről és a női szépségre vonatkozó elvárásokról fog szólni.

Schumeren kívül eddig csak a producerek nevét hozták nyilvánosságra: a film készítői között lesz  a játékbabát gyártó Mattel képviselőin túl Walter F. Parkes és Laurie MacDonald (Gladiátor, Kapj el, ha tudsz), valamint a női Szellemirtók-remake-ért is felelős Amy Pascal. Az ötletért egyébként A nevem Earl producere, Hilary Winston felelős, és úgy tűnik, a forgatókönyvírásban részt vesz majd Schumer testvére, Kim Caramele is. A rendező neve még nem ismert.

A sztori, írja a Yahoo, a Barbie-babák tökéletes világában kezdődik majd, ahol egy nő ráébred, ő sehogy sem illik a többiek közé. El is küldik a tündérországból a való világba, ahol szép lassan ráébred, egyedinek lenni egyáltalán nem is olyan rossz dolog, sőt, kifejezetten sokat ér.

Ne maradjon le semmiről!