Bojkottálják az új Star Warst a trumpisták

2016.12.09. 22:04

Jack Posobiec, a Citizens4Trump aktivistacsoport vezetője Twitteren forrásmegjelölés nélkül állítja, hogy az új Star Wars forgatókönyvét utólag átírták, és bizonyos részeket újraforgattak, hogy Trumpot támadják. Posobiec ezért arra szólította fel Trump támogatóit, hogy bojkottálják a nyolcadik Star Wars filmet.

A poszt #DumpStarWars hashtaggel fut, amit több mint 120 ezer posztban használtak az elmúlt 24 órában. Posobiec egy videót is feltöltött, amiben kifejti, hogy bár kiskorában imádta a Star Warst, most bojkottálni fogja az új filmet, ugyanis állítása szerint az írók azt mondták,

az új filmben a Birodalom egy fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezet, csakúgy, mint Trump, és a sokszínű tagokból álló lázadók le fogják győzni.

Chris Weitz, a Zsivány egyes szövegkönyvének egyik írója tagadta a vádat. A forgatókönyv átírására és a film újraforgatására látszólag nincs bizonyíték, az alapja Weitz, és egy másik író, Whitta közti párbeszéd Twitteren. A választás után Weitz és Whitta posztjai valóban arra utaltak, hogy szerintük párhuzam vonható a Birodalom és a megválasztott elnök között, és mindketten a lázadók szimbólumára váltották le a profilképüket - így szolidarítanak a szerintük Trump által veszélyeztetett kisebbségekkel. Whitta odáig ment, hogy egyenesen nácinak nevezte Trumpot.

A bizonyítékok hiánya nem számít túl sokat, a rengeteg poszt alapján sokan feltétel nélkül elhitték a vádakat. Donald Trump 17 millió Twitter-követője közül sokan, így Posobiec is komoly online befolyással bír - ezek a csoportok a Star Wars bojkottálása előtt többek közt a Kellog's, a Starbucks és a Hamilton című musical ellen is felszólaltak.