Harley Quinn-nel jön a csak csajos Suicide Squad

2016.12.14. 09:08

Margot Robbie vezetésével készülhet a Gotham City Sirens, a DC szuperhősös univerzumában játszó női Suicide Squad, írja a Hollywood Reporter. Hiába szedték szét a kritikusok az iszonyatos reklámkampánnyal széttolt, itthon Öngyilkos osztagként futó filmet, a következő felvonást ugyanaz a David Ayer rendezi, akinek az idei kínkeserves katyvaszt is köszönhettük. Persze kit érdekel a kritikusok véleménye, ha maga a film közel 750 millió dollárt termelt globálisan.

A Gotham City Sirens a Suicide Squadhoz hasonlóan ismét a gonoszokra koncentrál majd, de annyi csavarral, hogy kizárólag női karaktereket helyez a fókuszba, élükön Margot Robbie-val. Robbie alakította a Suicide Squadban Joker barátnőjét, Harleyt Quinnt, az egyetlen tényleg népszerű karaktert a filmből, ezért annyira nem meglepő, hogy a folytatásnak ő lesz az egyik húzóneve egyben társproducere is.

A Gotham City Sirens viszonylag új képregény, 2009 és 2011 között 26 részt élt meg, a történet pedig három, a Batman-filmekből ismert antihős/főgonosz köré összpontosult:

  • a már említett Harley Quinnre,
  • a negyedik Batman-filmből is ismerős Poison Ivyra (itthon Méregcsók),
  • illetve a harmadik Batman-filmben felbukkant Macskanőre.

Az eredeti sztoriban Batman helyét átveszi Dick Grayson, az akkori Robin, Macskanő szívét kivágják, majd visszateszik, illetve feltűnik még később Batman fia és az egykor Jim Carrey által alakított Rébusz is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Gotham City Sirens mennyi mindent vesz át a képregényekből, de az mindenesetre furcsa, hogy az egy rakás új karakter bemutatása miatt is darabjaira eső DC-filmek (Batman vs. Superman, Suicide Squad) után ismét bevállalnak egy olyan produkciót, amiben Margot Robbie-n kívül ismét el kell magyarázni majd a nézőknek, hogy ki kicsoda.

És itt még nincs vége, mert állítólag már előkészítés alatt áll a Suicide Squad 2, illetve szólófilmet is terveznek Will Smith karakterének, Deadshotnak.