Mindenkinek Kincsem, a magyar csodaló kell

2016.12.15. 13:41

Március 16-án mutatják be a mozikban Herendi Gábor új filmjét, a Kincsemet, ami a magyar csodaló és Blaskovich Ernő történetét dolgozza fel. A többek között a keszthelyi Festetics kastélyban vagy a bécsi Práterben is forgott film a Vajna-korszak eddigi legnagyobb összegű támogatásából, 2 milliárd 78 millió forintból készült, és megérkezett hozzá a legelső előzetes, amit először az Indexen lehet megnézni, miután a héten a mozikban debütált a Zsivány Egyes előtt.

Ez pedig a film plakátja

A Kincsem főszereplője Nagy Ervin, aki a kissé őrült negyvenes nemest, Blaskovich Ernőt alakítja, aki egész Európában sorra nyeri Kincsemmel a lóversenyeket, miközben őt kizárólag az motiválja, hogy keresztbe tehessen apja gyilkosának, Otto von Oettingennek, akit Gáspár Tibor alakít. Von Oettingen lányának szerepét Petrik Andreára bízták, az ő karakterével kerül romantikus viszonyba később Blaskovich. A forgatás hátteréről itt írtunk korábban.

További szerepekben még olyan színészek lesznek láthatók, mint Ferenc József szerepében Fekete Tibor, Seress Zoltán, mint II. Sándor orosz cár, Gyabronka József Kincsem idomárja, Kovács Lehel pedig a csodakanca zsokéjaként tűnik majd fel a filmben.

Kincsem (2017) előzetes

Ne maradjon le semmiről!