Visszatér a táncoló kéményseprő az új Mary Poppinsban

2016.12.20. 15:44

Dick Van Dyke, az 1964-es film kéményseprője megerősítette, hogy ő is feltűnik a Disney-stúdióban készülő folytatásban.

Van Dyke - aki Burtöt, a kéményseprőt alakította a filmklasszikusban - a Hollywood Reporternek elmondta, esze ágában sincs visszavonulni. Mint fogalmazott: "Azt hiszem, ez a legrosszabb, amit az ember tehet. Néhányan, akik mégis megteszik, hirtelen megöregednek. Én azt gondolom, hogy muszáj aktívnak maradni".

A musicalben Blunt a csodálatos nevelőnőt alakítja. Lin-Manuel Miranda, a bombasikerrel játszott és 11 Tony-díjjal elismert Broadway-musical, a Hamilton szerzője és főszereplője pedig Jack, a lámpagyújtogató szerepét játssza. A film szereplőgárdáját erősíti Meryl Streep és Colin Firth is egy-egy epizódszerepben. A filmet 2018 karácsonyán tervezik majd bemutatni.

A Mary Poppins című zenés filmet Julie Andrews főszereplésével 1964-ben mutatták be. A Disney évek óta dolgozik a folytatáson. A csodálatos nevelőnőről szóló új mozit Rob Marshall rendezi P. L. Travers regényei nyomán. A musical forgatókönyvét David Magee írta. A film zenéjét Marc Shaiman komponálja, az eredeti betétdalokat szintén Shaiman szerzi a dalszövegíró Scott Wittmannel.

Az első Mary Poppins-regényt 1934-ben publikálta P. L. Travers. Az írónak 1935 és 1988 között további hét regénye jelent meg a nevelőnő és a Banks-család kalandjairól.

A Mary Poppins visszatér az 1930-as évek gazdasági válságának idején játszódik Londonban. Jane és Michael Banks már felnőttek és egy családi tragédia után Michael három gyerekével együtt felkeresi egykori nevelőnőjüket, Mary Poppinst. (MTI)

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Csok