Még egy magyar is többször halt meg a filmekben, mint Sean Bean

2016.12.28. 16:05

December van, ráadásul december vége, amikor már alig-alig jönnek igazán értékelhető popkulturális hírek. Ilyenkor az olyan oldalak, mint a Nerdist igyekeznek a lehető leglehetetlenebb dolgokkal kibekkelni az újévet, mint például egy komplett grafikonnal, amin azt nézték meg, hogy melyik színész halt meg legtöbbször a képernyőn. Nem, nem Sean Bean.

Ahogy a Nerdist grafikonján látható, a több mint hetven filmmel büszkélkedő Bean "mindössze" a filmjei harmadában halt meg, ami még mindig elég szép teljesítmény, de a teljes filmtörténelmet vizsgálva még az első háromba sem fér vele. Az abszolút meghalási császár nem más, mint John Hurt, aki 120 filmszerepből 43-szor kapott lehetőséget arra, hogy meghaljon a filmvásznon.

Ez különösen úgy nagy bravúr a hamarosan 77 éves színésztől, hogy a második és harmadik helyen két klasszikus horrorszínész, Lugosi Béla és Vincent Price követi. Ezután jön csak Sean Bean, akit olyan nevek követnek a legtöbbször meghalt színészek listáján, mint Gary Busey, Mickey Rourke, Robert DeNiro vagy Samuel L. Jackson. Érdekesség, hogy a lista túlnyomórészt férfiakból áll, de a végére odafért négy női színésznő is, mint Charlize Theron, Michelle Rodriguez, Kate Winslet és Hilary Swank, de azért a grafikonból kitűnik, hogy egyelőre Hollywoodban a folyamatos meghalás kifejezetten férfi műfajnak számít.

(Az eredeti grafikon 2014-es, de azóta frissítették John Hurt és más színészek szerepeivel)

Ne maradjon le semmiről!