Rémisztő lesz Rudolf Péter

2017.01.13. 16:45

A Titanic filmfesztiválon lesz a magyarországi premierje Moszkva tér és a Szezon filmeket készítő Török Ferenc új filmjének, az 1945-nek. A Filmalap honlapján már látható egyébként a film előzetese. A magyar bemutató előtt lesz egy amerikai világpremier, a Miami Zsidó Filmfesztiválon. A második világháború utáni újrakezdésről szóló drámát először 19-én vetítik le a csütörtök óta zajló fesztiválon, majd 23-án is tartanak belőle egy előadást. A premieren a rendező is részt vesz.

Az 1945 egy hegyi faluban játszódik, ahol éppen esküvőre és a háború utáni új életre készülnek, amikor egyszer megékezik a vonattal két zsidó férfi, és a falu élete meglehetősen felbolydul. Úgy tűnik sok mindenkinek el kell számolnia a múltbéli bűneivel. A miami fesztivál beharangozója az Oscar-díjat kapott, szintén a múlt kibeszéletlen traumáiról szóló Idához hasonlítja az 1945-öt, ami nagy dicséretnek számít, írja az Origo.

A film főszereplője Rudolf Péter, ő alakítja a falu jegyzőjét,- a plakáton is ő van. Játszik benne Angelus Iván táncos, koreográfus, illetve a Sorstalanság főszereplője, a mostanság operatőrként dolgozó Nagy Marcell. Játszik még a filmben Szabó Kimmel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Tasnádi Bence, Sztarenki Dóra és Szirtes Ági is.

A film operatőre Ragályi Elemér. A film elkészítését 334 millió forinttal támogatta a Magyar Nemzeti Filmalap.

Ne maradjon le semmiről!