Magyar animációs film is versenyez a Berlini Filmfesztiválon

2017.01.14. 07:34

Újabb névvel bővült a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál magyar résztvevőinek listája. Lovrity Anna Vulkánsziget című animációs rövidfilmjét ugyanis meghívták a fesztivál Generation elnevezésű programjába.

Lovrity Anna a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció tanszékén végzett, kisfilmjét pedig a Filmalap támogatásával készítette el. A 9 perces digitális animáció egy mágikus szigeten játszódik, itt kell szembenéznie a főszereplő nőstény tigrisnek egy idősebb hím közeledésével.

A Vulkánsziget a Kristály Medve díjakért és a Generation zsűri díjaiért szállhat versenybe a február 9-én kezdődő nemzetközi fesztiválon.

Lovrity Anna Katalin 2016-ban végzett a MOME Anim mesterképzésén, jelenleg az Animation Sans Frontiéres (ASF) nemzetközi animációs workshop résztvevője, amelynek keretében már következő filmtervét készíti elő. 

A Vulkánsziget mellett lesz még magyar érintettség a fesztiválon, Palya Bea szerepel a nyitófilmben, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című legújabb filmje pedig a versenyprogramban szerepel. A fesztivál eseményeiről az Index is folyamatosan beszámol majd.

Ne maradjon le semmiről!