Vízbe kényszerítettek egy kutyát egy forgatáson, kiakadtak az állatvédők

2017.01.19. 10:36

A PETA felháborodott hangvételű bojkottfelhívást adott ki az Egy kutya négy élete (A Dog's Purpose) című film miatt, mivel a forgatásról kikerült videófelvételek tanúsága szerint a filmben szereplő németjuhász nem nagyon akart belemászni egy vízzel teli medencébe, de ez a stábot kicsit sem érdekelte.

A TMZ.com-on megjelentetett felvételen jól látszik, hogy a kutya mindent elkövet, hogy kiszabaduljon a tréner kezéből, és esze ágában sincs bemenni a medencébe. A felvételen hallatszik, hogy egy másik stábtag folyamatosan azt hajtogatja, hogy dehogynem akar a vízbe menni, ami, ha ez a kutyás jelenet nem lenne annyira dühítő, a Gyalog galopp jelentére emlékezteti az embert, amikor a taligán fekvőbácsi hajtogatja, hogy ő nem pestises, de csak elvitetnék.

A filmet készítő Amblin Entertainment (Spielberg cége) és a Universal Pictures szerint a kutyának semmi baja nem lett, és biztosak abban, hogy jól bántak vele. 

Hercules aznap nem akarta eljátszani a szerepét, így az Amblin-stáb nem is forgatott vele

- áll a közleményben, amit kétszer is elolvastunk, de tényleg ezt állítják. A videón ezzel szemben az látszik, hogy a kutyát csak belekényszerítik a vízbe, egy másik felvételen pedig az, hogy a mesterségesen keltett áramlat lehúzza, és úgy kell kimenteni a vízből.

A filmet rendező Lasse Hallström és a kutya hangját kölcsönző Josh Gad a képsorok nyilvánosságra kerülése után azt nyilatkozták, hogy nagyon szomorúnak tartják, hogy egy állatot ilyen helyzetbe kényszerítettek. A film egyébként egy négyszer reinkarnálódó kutya sorsén keresztül igyekszik választ adni arra a kérdésre, hogy mi is egy kutya életének értelme. Hazai bemutató: január 26.

Ne maradjon le semmiről!