Bejelentették a következő Star Wars címét

2017.01.23. 17:07 Módosítva: 2017.01.23. 17:23

Ebben a filmben még szerepel Carrie Fisher Leia hercegnőként: halála előtt már felvették a Star Wars-sorozat hivatalosan nyolcadikként számozott részében az összes jelenetét.

Star Wars - The Last Jedi,

azaz magyarul feltehetőleg Csillagok háborúja - Az utolsó Jedi lesz a Star Wars következő, 2017. december 14-én érkező epizódjának címe, jelentette be a Twitteren a Lucasfilm. A rendező Rian Johnson lesz.

A The Last Jedi a 2016 végén bemutatott Zsivány Egyessel szemben újra a sorozat klasszikus értelemben vett folytatása lesz, azaz időben pontosan a nyolcadik rész, Az ébredő erő utolsó jelenete után kezdődik; olyannyira, hogy ez lesz az első film a Star Wars történetében, amelynek eleje előtt nem telik el pár év a korábbi eseményekhez képest.

A rendező korábban már kiszivárogtatott egy-két információt a készülő filmről: Rian Johnson azt mondta, nagyon igyekszik, hogy a nyolcadik film hangulatában az Ébredőt Erőt és az első trilógiát hozza, vagyis nem egy sötétebb, hanem vidámabb folytatást akar. Az új filmben még jobban kibontják az új központi szereplők, vagyis Rey, Finn és Poe Dameron karakterét is. Rey esetében ráadásul azt is bemutatják majd, hogyan kerül közelebb az öreg Luke Skywalkerhez, akinek háttértörténete nyilvánvalóan az egyik legfontosabb momentum lehet az egész új trilógiában.

A rajongók pedig az alapján is igyekeznek találgatni, hogy Johnson hogyan szólt bele az előzményregények megírásába, de voltak, akik a horvátországi forgatásról kiszivárgott képek alapján próbálták összerakni a sztori részleteit és más apróságokat. A film egyébként már rég leforgott, a rendező már augusztusban kitwittelte, hogy elkezdődött a vágás.

Ne maradjon le semmiről!