Ben Affleck 75 millió dolláros buktával nyitotta az évet

2017.01.27. 20:15

Minden évben vannak olyan stúdiófilmek, melyek váratlanul (?) akkorát hasalnak a mozipénztáraknál, hogy beleremeg Hollywood. Az idei első ilyen bukta Ben Affleck nevéhez fűződik, a címe Az éjszaka törvénye, és hamarosan itthon is bemutatják. Pedig az előjelek jók voltak: Afflecket szeretik a nézők, a Casino óta igazán jó gengszterfilm nem született, volt is rá pénz (65 millió dollár meg a marketingköltség), mégsem jött össze a dolog.

Pedig a Warner tényleg nagy reményeket fűzött hozzá, és csak azért mutatták be tavaly decemberben, mert reméltek pár Oscar-jelölést is, helyette viszont beleszaladtak egy kb. 75 millió dolláros bukásba. Affleck nagyon szerette volna leforgatni a filmet, aminek a regényváltozatát bostoni haverja, Dennis Lehane írta meg 2012-ben és nyerte el vele az év regényének járó Edgar-díjat 2013-ban. A történet egy Bostonból Floridába költöző és ott jól jövedelmező alkoholcsempész-bizniszt működtető gengszterről szól, akit Affleck alakít a filmben.

De minek?

- kérdezték fejcsóválva a kritikusok, akik pont úgy lehúzták a filmet egyébként rendező színészt, ahogy az Oscar-díjas Argóért is. A 65 milliós büdzsére eddig sikerült 16,5 milliót visszatermelni, amin a magyar piac sem fog számottevően javítani, ráadásul a film elég lassú és nincs benne sok akció (pedig az előzetes azt ígéri), és az ilyen kosztümös-dumálós filmeket a világpiac nem nagyon értékeli, legalábbis a statisztikák ezt mutatják. 

A Warner persze lenyeli ezt a buktát, mert Affleckkel legendásan jó viszonyban vannak, és ugye ott van a Batman-film, amit dettó ő fog rendezni nekik, és azt semmiképpen nem akarják kockára tenni. Az sem másodlagos, hogy az Argo és a Tolvajok városa című rendezései elég sok pénzt kerestek a stúdiónak, szóval ha összességében nézzük a számokat (és ugye Affleck Batmanje a Batman v Superman egyik címszereplője volt, feltűnt az Öngyilkos osztagban és szerepelni fog Az igazság ligájában is), még mindig jól állnak.

(via Variety)

Ne maradjon le semmiről!