Sarlatán orvosról készít filmet Robert Downey Jr.

2017.02.14. 09:35

Robert Downey Jr. végre kiszabadul Vasember páncéljából. A színész utoljára 2014-ben volt látható olyan filmben, amiben nem Tony Starkot alakította és úgy tűnt, hogy nem is nagyon hiányzik neki, hogy másféle projektekben mutassa meg magát. Most viszont a Hollywood Reporter ír arról, hogy a színész Richard Linklater (Sráckor, Mielőtt felkel a nap) új filmjének lesz a főszereplője.

Egy igaz történetről van szó, ami 1920-as évek Amerikájában játszódik és egy Dr. John Brinkley nevű orvos életét dolgozza fel. A férfi rövid idő alatt nagyon híres lett, mert forradalmi módszerei voltak és kiválóan használta az akkoriban újdonságnak számító rádiót. Azonban a megoldásairól kiderült, hogy nem tudományosak, ezért egy orvosi lap szerkesztője Dr. Morris Fishbein elhatározta, hogy széles közönség előtt leleplezi a sarlatán orvost. A történet egy januárban megjelent podcast miatt került elő, amire a film forgatókönyve is támaszkodik majd.

Arról nem írnak a lapok, hogy Downey pontosan melyik szerepet fogja eljátszani, csak arról, hogy feleségével producerként is dolgoznak a filmen.

Ne maradjon le semmiről!