Tom Hanks újra hajóskapitány lesz, de most a világháborúban

2017.02.14. 07:01

Várhatóan 2018-ban készül el Greyhound című filmje, amelyben egy második világháborús csatahajó kapitányát fogja alakítani.

A Sony Pictures vásárolta meg Tom Hanks egy majdani filmje, a Greyhound című, második világháborús dráma jogait,írja a Deadline. A rendező az az Aaron Schneider lesz, aki eddig még csak A temetésem szervezem című filmet rendezte meg Bill Murray-vel és Robert Duvall-lal, és el is nyert vele néhány kisebb díjat. A főszereplő ezúttal természetesen Tom Hanks lesz.

Hanks a Phillips kapitány után így ismét egy hajó kapitányát fogja játszani. Ő lesz ugyanis C. S. Forester angol író egyik regényhőse, Kraus parancsnok, mivel a film alapjául Forester A jó pásztor című könyve szolgál majd. A történet szerint a parancsnok hiába tapasztalt hajóskapitány, akit még felesége is munkája iránti elhivatottsága miatt hagyott el, 1942-ben, Amerika belépése után a második világháborúba, először vesz részt háborús bevetésben. A sztori az ő konfliktusait követi a hajókonvoj nála sokkal fiatalabb, háborúban viszont jóval tapasztaltabb kapitányaival.

Az óceános-háborús történet ellenére aránylag kis költségvetésű, harmincmillió dolláros filmet terveznek csak, ami arra utal, hogy - hűen a regényhez - inkább a kapitány belső konfliktusaira koncentrálnak majd.

Nem ez lesz az első nagyszabású Forester-adaptáció: 1951-ben mutatták be az ő regénye alapján az Afrika királynőjét Katharine Hepburnnel és Humphrey Bogarttal, és az Őfelsége kapitányát Gregory Peckkel. Utóbbi regénysorozatából sokrészes tévéfilmsorozat is készült.

A Greyhound bemutatódátuma egyelőre még nem ismert, de a Deadline szerint 2018-ban várható.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?