Romantikus komédia készül a monogámia lehetetlenségéről

2017.02.17. 12:30

Nagypál Orsi játékfilmes rendezői bemutatkozását tabudöntögető vígjátéknak harangozzák be.

A Nyitva című filmet a tervek szerint jövő márciusban mutatják majd be, és a Filmalap 317 millió forint támogatást szavazott meg a produkciónak. 

A dramedy stílusú film forgatókönyvét a London Film School-ban végzett rendező Nagypál Orsi (Hidegzuhany, Terápia, Csak színház és más semmi, Tóth János) jegyzi, operatőre Herbai Máté (A nyomozó, Testről és lélekről) lesz, és a Megafilm gyártásában készül Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya producerek vezetésével. A 32 napos forgatásra 30 különböző budapesti helyszínen kerül majd sor, a házasságkötő teremtől a swinger klubig. 

A cselekményről egyelőre annyit lehet tudni, hogy "a monogámia lehetetlenségét és alternatíváit körbejáró Nyitva című vígjáték egy harmincas, hosszú évek alatt 'összekopott' pár történetét meséli el eredeti humorral és zavarba ejtő őszinteséggel. Az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásoknak a fiatalok úgy próbálnak elébe menni, hogy megnyitják a kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az újonnan felkínálkozó lehetőségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve. Mégis elszántan döngetik le saját tabuikat egy őszintébb, érettebb kapcsolat reményében."