A sötét ötven árnyalatának nincsen párja

2017.02.20. 16:41

Összesen 5 új film érkezett a hazai mozikba a héten, de a múltheti győztest egyiknek sem sikerült legyőznie. 49 ezer ember ült be a Sötét ötven árnyalatára a hétvégén, ami bőven elég volt ahhoz, hogy megtartsa az első helyét a listán. A második pozícióban sem történt változás, a Lego Batman című filmet 33 ezren nézték a hétvégén, összesen pedig már, mint 62 ezeren látták.

083c9c14a2ae87cef1d3127f35370fe883ca2863
Fotó: Photos Credit: Doane Gregory

A bemutatók közül Ice Cube és Charlie Day főszereplésével készült Pofoncsata szerepelt a legjobban. 31 ezeren fizettek be rá, amivel a harmadik helyre tudott felkerülni. A hazai nézők szokták szerezni a hasonló stílusú vígjátékokat, talán a két kevésbé ismert főszereplő lehet az oka, a viszonylag gyengébb teljesítménynek.

Negyedik helyre egy misztikus thriller került, a hét másik új bemutatója, az Egészség ellenszere. Ezt összesen 13 ezer ember nézte meg, ami elég volt a negyedik helyhez. Gore Verbinski (A magányos lovas, A Karib-tenger kalózai) legújabb filmje egy különös svájci wellness központról szól, aminek valószínűleg nem a vendégek gyógyítása a célja.

4834 jegyet adtak el a hétvégén a Holdfény című filmre, az idei Oscar-szezon egyik legnagyobb esélyesére. Kritikánkban is azt írtuk, hogy 

mindenkinek szívből ajánljuk, aki hisz abban, hogy gyönyörűen megindító, okos és lenyűgözően szép filmet erős társadalmi reflektálással úgyis lehet csinálni, hogy az ne legyen erőltetetten nyomasztó vagy kizsákmányolóan hatásvadász.

Reméljük tehát, hogy a Holdfény a következő hetekben még több emberhez jut el.

Szintén érkezett egy másik díjvárományos film a mozikba, ez az Oroszlán, amiről mi is azt írtuk, hogy igazi Oscar-hajhász film, mégsem tudtunk rá igazán haragudni. 3917-en nézték meg, amivel a toplista kilencedik helyén kezdett. 

Az utolsó bemutató egy magyar film, ami igazán kevés mozinézőt érdekelt. A Kojot, Kostyál Márk filmjének, mindössze 1667 nézője volt, amivel még az Állampolgártól is sikerült elmaradnia, amit első hétvégéjén 2031-en megnéztek. A magyar vidéken játszódó filmre 320 millió forint állami támogatást kaptak a készítők, úgy tűnik viszont a nézőkhöz a hírét ismét nem sikerült eljuttatni, vagy hidegen hagyja őket a történet. Az Állampolgárt eddig 8408 ember látta, ha így folytatja, akkor a Kojotnak is ez a maximum 10000 körüli nézőszám lehet reális. 

Az Amerikai Egyesült Államokban sem futottak jobban a hét bemutatói. Ott még csak most mutatták be Matt Damon főszereplésével készült A nagy fal című filmét, ami nem igazán hozta lázba a közönséget. Mindössze a harmadik helyet sikerült megcsípnie, a 18 millió dolláros kezdése nem mutat túl szépen. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a film világszerte már 262 millió dollárt behozott, így nem lesz teljes ráfizetés a projekt.

12 millió dollárt keresett a hétvégén a Pofoncsata, ami nem mondható kiemelkedőnek, viszont mivel egy olcsóbb filmről van szó, ezért nem kell attól túlságosan félni, hogy nagy bukás lenne, mert körülbelül 25 millió dollárt költhettek el az egészre.

A harmadik új bemutató az Egészség ellenszere 4,2 millió dollárral a 10. helyre fért csak fel, vagyis Gore Verbinski új filmje nem érdekelte az embereket és valószínűleg filmjét már nem lehet megmenteni a bukástól. Legalább 40 millió dollárt költött rá a stúdió, amit rövid idő alatt nem fog tudni visszahozni.

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Hírek