Ketten már tudják, kik kapják az idei Oscar-díjakat

2017.02.24. 19:46

Vasárnap adják át az amerikai filmes szakma legnagyobb elismerésének számító Oscar-díjakat. Mi ismét szoríthatunk egy magyar film sikeréért, Deák Kristóf Mindenki című filmje ugyanis a legjobb rövidfilmek között versenyez. A vasárnapi gálának pedig már meg is vannak az eredményei, amiket mindössze néhány ember számolt össze.

Az MTI pedig megosztott néhány érdekességet a BBC News nyomán Martha Ruizról és Brian Cullinanről, akik a PricewaterhouseCoopers munkatársai. Ez a cég végzi a szavazatok számolását már több, mint 90 éve. Rajtuk kívül mindössze 12 ember volt, aki részt vett a szavazatok megszámolásában.

Az alábbi érdekességek derültek ki:

  • Amint kedden lezárult a szavazás, rögtön hozzáláttak az összesítésnek. Hétezer tagja van a szervezetnek, akik elektronikus és postai úton keresztül is szavazhattak.
  • A biztonsági előírások miatt mindent kinyomtatnak és manuális úton számolnak meg, nehogy valamilyen módon egy számítógépben is nyoma maradjon a szavazás eredményének.
  • Három-négy munkatárs még segít a számolásban, de ők csak részeredményeket tudhatnak.
  • A nyertesek listája péntekre készült el. A nevüket tartalmazó tartalmazó borítékokból 2 készül, egyik Ruizhoz, másik Cullinanhoz kerül. Csak a gála idején van náluk, addig egy titkos helyszínen őrzik a borítékokat.
  • Fejből is tudniuk kell mind a 24 kategória győztesét, ha valami esetleg történne a borítékokkal.
  • Mindketten külön útvonalon, biztonsági kísérettel érkeznek meg a gálára.
  • A díjakat átadó sztárok csak az utolsó pillanatban kapják meg a nyertesek nevét tartalmazó borítékot.

A 89. Oscar-díjátadó gálát helyi idő szerint vasárnap este rendezik meg a hollywoodi Dolby Színházban. Hallgassa meg a Kultrovat legújabb podcastjét, amiben képbe hozunk mindenkit a legnagyobb esélyesekkel kapcsolatban. Magát a gálát vasárnap éjjel az Indexen is élőben közvetítjük.

Ne maradjon le semmiről!