Népmesei siker a Mindenki Oscar-díja

2017.02.27. 10:07

Karas Monika, a friss Oscar-díjas Mindenki című rövidfilmet finanszírozó Médiatanács elnöke az mondta az MTI-nek, hogy

Mindössze egy évnek kellett eltelnie, hogy újabb Oscar-díjas magyar filmet ünnepelhessen az ország. Óriási siker, amit a Mindenki rendezője, Deák Kristóf és a producer Udvardy Anna, valamint a film elkészítésében résztvevő valamennyi stábtag magáénak tudhat.

Karas azért is tartja páratlan teljesítménynek a Mindenki sikerét, hiszen eddig magyar film a rövidfilmes kategóriában nem kapott még Oscar-díjat. A film a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának finanszírozásával készült el: a Huszárik Zoltán-pályázaton nyert nyolcmillió forint állami hozzájárulásból. Az elnök szerint a magyar filmes támogatási rendszer működik, hiszen a tavalyi Oscar-díjas Saul fia, az idei Arany Medve-díjas Testről és lélekről és Deák Kristóf Oscar-díja is ezt erősíti meg.

A Mindenki alkotóinak Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatója is gratulált.

Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy az Oscar-díjak átadóján két egymást követő évben is magyar alkotó van a nyertesek között. Külön öröm, hogy Deák Kristóf pályakezdő fiatal filmesként kaphatta meg az aranyszobrocskát. Szívből gratulálunk a Mindenki rendezőjének, szereplőinek és teljes stábjának!

A Mindenki sikerét Kollarik Tamás, a Magyar Média Mecenatúra Program Los Angelesben tartózkodó koordinátora igazi népmesei történetnek nevezte. 

Érezhető volt a megelőző hetekben, hogy a filmnek nagy esélye volt az Oscar-díjra: a sajtóhírekből és a szakma számos szereplőjétől olyan jelzéseket kaptunk, ami reményre adott okot. A boríték kibontása volt a beteljesülés. Meg vagyunk hatva.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?