Népmesei siker a Mindenki Oscar-díja

2017.02.27. 10:07

Karas Monika, a friss Oscar-díjas Mindenki című rövidfilmet finanszírozó Médiatanács elnöke az mondta az MTI-nek, hogy

Mindössze egy évnek kellett eltelnie, hogy újabb Oscar-díjas magyar filmet ünnepelhessen az ország. Óriási siker, amit a Mindenki rendezője, Deák Kristóf és a producer Udvardy Anna, valamint a film elkészítésében résztvevő valamennyi stábtag magáénak tudhat.

Karas azért is tartja páratlan teljesítménynek a Mindenki sikerét, hiszen eddig magyar film a rövidfilmes kategóriában nem kapott még Oscar-díjat. A film a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának finanszírozásával készült el: a Huszárik Zoltán-pályázaton nyert nyolcmillió forint állami hozzájárulásból. Az elnök szerint a magyar filmes támogatási rendszer működik, hiszen a tavalyi Oscar-díjas Saul fia, az idei Arany Medve-díjas Testről és lélekről és Deák Kristóf Oscar-díja is ezt erősíti meg.

A Mindenki alkotóinak Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatója is gratulált.

Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy az Oscar-díjak átadóján két egymást követő évben is magyar alkotó van a nyertesek között. Külön öröm, hogy Deák Kristóf pályakezdő fiatal filmesként kaphatta meg az aranyszobrocskát. Szívből gratulálunk a Mindenki rendezőjének, szereplőinek és teljes stábjának!

A Mindenki sikerét Kollarik Tamás, a Magyar Média Mecenatúra Program Los Angelesben tartózkodó koordinátora igazi népmesei történetnek nevezte. 

Érezhető volt a megelőző hetekben, hogy a filmnek nagy esélye volt az Oscar-díjra: a sajtóhírekből és a szakma számos szereplőjétől olyan jelzéseket kaptunk, ami reményre adott okot. A boríték kibontása volt a beteljesülés. Meg vagyunk hatva.  • Hírek
  • Hírek