Többet nem hívják az Oscar-gálára a két bakizó könyvelőt

2017.03.01. 22:53 Módosítva: 2017.03.01. 22:55

Az Oscar-gálákat szervező Akadémia nem várja vissza azt a két könyvelőt, akik összekeverték az Oscar-gála alatt a nyertesek neveit tartalmazó borítékokat, és ezzel összehozták a díj történetének egyik legcikibb bakiját, írja a Variety.

Ahogy a világ összes lapja és mi is megírtuk, a díjátadó újabb kori történelmének legkínosabb hibájára került sor, amikor a legjobb filmnek járó Oscart kiosztották. Ugyanis a borítékokért felelős két könyvelő összekeverte a legjobb film címét és a legjobb női főszereplő nevét tartalmazó borítékot.

Azóta az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája közleményben bocsánatot kért a hibáért, és azt is jelezték, hogy minden felelősség az általuk megbízott két könyvelőket, és az ő cégüket, a PwC-t (PricewaterhouseCoopers) terheli. A PwC is megerősítette azt a hírt, hogy a két könyvelőjük, Brian Cullinan és Martha Ruiz soha többet nem fogja képviselni a céget az Oscaron, de az állásukat megtarthatják. A könyvelők munkájáról ebben a cikkben írtunk hosszabban.