A Holdfény rendezője szerint szép volt az Oscar-baki

2017.03.02. 16:06

"Nagy kavarodás volt, de egyben szép is volt ez a pillanat" - mondta el a Holdfény rendezője, Barry Jenkins annak kapcsán, hogy összecserélték a borítékokat a színpadon, és pár percre mindenki azt hitte, hogy a Kaliforniai álom nyerte meg a legjobb filmnek járó Oscar-díjat. "Legalább egy pillanatra összejött a színpadon ez a sok ember, ez a két csoport, akik amúgy nem lehettek volna ott. Van például egy fénykép, amin a Kaliforniai álom producerével és a Holdfény producerével megöleljük egymást. Nekem erről szólt ez a pillanat."

Hozzátette azonban, hogy a köszönőbeszédét teljesen meg kellett változtatnia, mert volt valami előre a fejében, de az gyorsan ment a kukába a pillanatnyi helyzet miatt. Azt mondta, soha az életben nem gondolta volna gyerekként, hogy majd olyan filmet készít, ami Oscar-díjat nyer, és amikor bemondták, hogy a Kaliforniai álom nyert, akkor el is könyvelte, hogy soha nem is lehet Oscar-díjas. Aztán hirtelen kiderült, hogy de mégis, és újra kellett gondolnia mindent. 

Damien Chazelle, a Kaliforniai álom rendezője azt mondta, ő először biztos volt benne, hogy ez valami tréfa.

Ahogy a világ összes lapja és mi is megírtuk, a díjátadó újabb kori történelmének legkínosabb hibájára került sor, amikor a legjobb filmnek járó Oscart kiosztották. Ugyanis a borítékokért felelős két könyvelő összekeverte a legjobb film címét és a legjobb női főszereplő nevét tartalmazó borítékot. Azóta bejelentették, hogy a két könyvelőt többet nem alkalmazzák. 

Ne maradjon le semmiről!