Török Ferenc új filmjével jön a Titanic Fesztivál

2017.03.09. 10:49

Hatalmas meglepetést okozott és közönségdíjat nyert az idei Berlinalén Török Ferenc filmje, az 1945A film arról szól, hogy a második világháború végén egy vidéki faluban lagzira készülnek, a jegyző (Rudolf Péter) fia házasodik. Minden rendben menne, de a reggeli vonattal megérkezik két zsidó férfi. Pár ládával érkeztek, amikben parfümöket és kozmetikumokat hoztak. De az állomásfőnök berezel, és nekiindul biciklivel a városnak, hogy szétkürtölje a hírt: megérkeztek a zsidók.

A filmet először Magyarországon a Titanic Filmfesztiválon lehet megnézni, amit idén 24. alkalommal rendeznek meg április 6. és 13. között. A fesztivál az Óriás című svéd filmmel nyit, Johannes Nyholm filmjének főhőse Rikard, az autista, deformált arcú férfi, akit születésekor anyja magára hagyott, ő pedig egy skandináv petanque verseny megnyerésével akar változtatni a sorsán. (Biztos lesznek ennél vidámabb darabok is.)

Lesz ingyenes vetítés is, március 21-én, a fesztivál előtt a Ludwig Múzeumban egy, a későbbiekben a Titanicon is futó észt filmet, az Anyát lehet megnézni ingyen. Hogy milyen filmek lesznek még a Titanicon, később derül ki.

Ne maradjon le semmiről!