Tökéletesen búcsúzott a legtökösebb szuperhős

kultrovat podcast
2017.03.12. 10:50

A modern kori szuperhősfilmek egyik legjobbjaként emlegetik a Logant, a Fox legújabb X-Men-filmhjét, ami egyben az utolsó alkalom, hogy Hugh Jackman magára ölti a kultikus Farkas (Rozsomák) karakterét, ahogy Patrick Stewart sem lesz már többet a mutánsok kopasz szellemi vezére. A Kultrovat Podcast legújabb adásában erősen spoileresen beszélgetünk a filmről, a X-Men filmes franchise-ának jövöjéről és arról, hogy miért is annyira különleges a többi köpenyes hősökből álló filmhez képest a Logan. Azon túl, hogy végre nem kell visszafognia magát, ha öldöklésről van szó.

A mostani podcastben Sixx, Stöckert Gábor és Sajó Dávid arról beszélget többek között, hogy miért is annyira necces egy ennyire jól ismert brandet korhatáros filmként eladni, miközben a Deadpool után a Logan is úgy néz ki, bizonyítja a tényt, hogy a nézők egyre inkább mást várnak a szuperhősöktől, mint ugyanazt a filmet ezredjére más félistenekkel, szuperkatonákkal és gépemberekkel.

Megemlékezünk arról, hogy annak idején kiket hoztak még szóba Rozsomák szerepére, mielőtt Hugh Jackman minden idők egyik legjobb casting-döntésének köszönhetően megkapta a szerepet, illetve mi várható még a jövőben az X-Men franchise-től. És megnyugtatunk minden hardcore képregényrajongót is: arra is kitérünk, hogy Rozsomák miért Farkas, hiszen ezt nem lehet elégszer elmondani.

Mi is ez az egész?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő. 

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Biztosítás