Meleg szuperhős debütál a Power Rangersben

2017.03.21. 05:45

A Power Rangers lesz az első nagy költségvetésű szuperhősfilm, amiben az egyik főszereplő meleg, írja a Hollywood Reporter. Ez egy konkrét jelenetből derül ki, szóval aki semmit sem akar elspoilerezni magának, az inkább ne kattintson tovább.

Szóval a film második felvonásában a sárga ranger elkezdi megkérdőjelezni a saját szexualitását, amit Dean Israelite rendező a film egyik fontos jelenetének hív. Israelite szerint a film erre a kérdésre azt a választ adja, hogy nincs azzal semmi gond, ha valaki a saját neméhez vonzódik.

Rövid időn belül ez a második hasonló bejelentés egy nagyobb filmtől, nemrég A szépség és a szörnyeteg rendezője beszélt arról, hogy most először lesz fontosabb szereplő meleg egy Disney-filmben. Azóta kiderült, hogy ugyan tényleg van egy érezhető meleg szál a történetben, de azért szó sincs arról, hogy a Disney annyira előtérbe tolná a karakter szexuális orientációját, és a gyerekek- a filmet látó kollégánk szerint - valószínűleg semmit nem is fognak érteni ebből.

Ezért elképzelhető, hogy az elég gagyinak ígérkező Power Rangers-film egy kicsit marketingfogásként is kezeli ezt a hírt azután, hogy egyre több ismert tévés vagy filmes franchise mutat be kulcsszerepben LGBT-szereplőket.

Ne maradjon le semmiről!