Végre belenézhetünk a halálosztó füzetbe

2017.03.23. 09:24

Kijött az első előzetes a Death Note című filmhez, ami A halállista nevű, 2003-as manga filmváltozata. Ebből korábban készült már sorozat, japán film, de amerikai mozi még nem. A sztori főszereplője egy Light Turner (Nat Wolff) nevű diák, aki egy különleges, hatalmas erővel bíró jegyzetfüzethez jut. Akinek a neve ebbe a füzetbe bekerül, az meghal. A füzetet egyébként nem akárki, hanem egy halálisten, Ryuk (Willem Dafoe hangján szólal meg) dobta le a Földre, Light pedig lényegében bárkit megölhet vele, elég beleírnia az illető nevét.

Az előzetesből túl sok minden nem derül ki, de az biztos, hogy a füzet nem marad üresen, mert emberek ugranak le egy toronyház tetejéről, és egy óriáskerék sem funkcionál túl bíztatóan benne. 

A film főszereplőjét a magyar nézők leginkább A csillgainkban a hiba című tinidrámából ismerhetik, a csaját pedig Margaret Qualley játssza, őt a Rendes fickókban és A hátrahagyottak című sorozatban láthatták. A rendező az az Adam Wingard, aki legutóbb a Blair Witch rebootot készítette, és horrorban különösen erős.

A Death Note augusztus 25-től a Netflixen lesz látható.