Már azt tervezik, mi lesz a Star Wars 9 után

2017.03.23. 21:30

A Disney-vezér Bob Iger néhány érdekességet osztott meg a Star Wars-franchise-ról csütörtökön: szóba került a távoli jövő, Carrie Fisher halála és a Han Solo-film is. 

Az nem meglepő, hogy a Disney még jó ideig akarja fejni a Star Warst, ha már egy rakás pénzt áldozott rá, viszont Iger most először beszélt nyíltan arról, hogy már elkezdtek azon agyalni, mi lesz a kilencedik epizód után. "El kell kezdenünk gondolkodni azon, hogy a következő másfél évtizedben milyen Star Wars-történetekben tudunk gondolkodni" - idézi a Hollywood Reporter. 

Szóba került a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher tragikus halála is. Iger elmondta, hogy amikor megvásárolták a Star Warst, akkor három epizódban gondolkodtak, és meg kell birkózniuk Fisher elvesztésével, de a történtek ellenére nem tervezik megváltoztatni a nyolcadik epizód címét, ami Last Jedi, vagyis Az utolsó Jedi lesz (vagy Jedik). Fisher jelenteit még a halála előtt felvették, ezek a jelenetek szerepelni fognak a filmben, éppen ezért nem terveznek hasonlót, mint ami a tavalyi Zsivány egyesben volt, azaz digitálisan megjeleníteni őt. 

És szóba került a következő önálló történet is, ami Han Solo korai életére koncentrál majd, de már Harrison Ford nélkül. A filmben Alden Ehrenreich alakítja majd a Solót, akinek a 18 és 24 éves kora közötti életszakaszát dolgozzák fel: kiderül, hogyan találkozott Chewbaccával, és hogyan szerezték meg hajójukat, a Millennium Falcont.